Als je wilt gaan verhuizen, komt er veel tegelijk op je af. Er zijn namelijk heel wat praktische zaken waar je rekening mee zult moeten houden en dat kan soms erg overweldigend lijken. Hierbij enkele tips die je kunnen helpen bij een zo ontspannen mogelijke verhuizing.

Adreswijziging

Als je gaat verhuizen dan dien je allereerst als verhuizer je adreswijziging door te geven aan de bevoegde instanties. Dat is verplicht én nodig voor de postbode. Daarbij kan het handig zijn om je post een periode te laten doorsturen met de verhuisservice van Post.nl.

Wat met elektriciteit, water en verzekeringen?

Je kan meestal je energiecontract gewoon meeverhuizen, maar doe dit niet blindelings. Het kan immers slimmer zijn om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Wat je niet zelf kan kiezen, is je waterleverancier. Geef hiervoor wel op tijd je verhuizing door. Denk er ook aan om een nieuwe huisarts en tandarts te kiezen als je verhuist naar een nieuwe regio. Daarnaast is het ook aangeraden om tijdig een adreswijziging door te sturen naar je verzekeraars en te controleren of je je verzekeringen dient aan te passen. Het veranderen van verzekeraar kan bij het verhuizen voordelig uitpakken.

Betalend rusten of zwoegend besparen?

Tot slot sta je voor de keuze tussen zelf je inboedel verhuizen of het over te laten aan een verhuizer. Het aannemen van een verhuizer kost geld, maar kan je heel wat werk besparen. Let er ook op dat de prijzen van verhuisbedrijven vaak onderling erg verschillen. Vraag dus bij verschillende verhuizers specifieke offertes aan voor je een keuze maakt.

Check ook zeker of je verhuizer verzekerd is tegen schade. Indien niet, kan het wel eens een dure grap worden. Je kan natuurlijk ook gewoon kiezen voor de gezellige sfeer van het zelf verhuizen, geholpen door vrienden en familie. Zelfs met een gehuurde verhuiswagen en verhuisdozen blijft dat de goedkoopste optie.