Tegenwoordig is het niet meer zo eenvoudig om een huis te vinden dat naar je zin is en dat je ook nog kunt betalen. Als het je dan uiteindelijk is gelukt en jouw bod is aanvaard, dan ben je er nodig niet. Een van de aspecten die bij de afronding van een koop van belang zijn, is de bouwkundige keuring. Deze is erg belangrijk, want de keuring kan eventuele gebreken aan het licht brengen, die jij zelf als leek niet zo snel zou zien. Een bouwkundige keuring is overigens niet gratis. In dit artikel kun je zien wat de gemiddelde kosten zijn en hoe deze worden bepaald.

Prijsopbouw 

De prijs van een bouwkundige keuring hangt van een aantal factoren af. Gemiddeld kan je echter wel rekening houden met een bedrag tussen de 275 en 425 Euro.

Bij de prijsbepaling van een bouwkundige keuring zijn er een aantal zaken waar men rekening mee houdt. Dit zijn allereerst de zogenaamde woning gebonden zaken. Hierbij kan je denken aan de oppervlakte, inhoud en locatie van de woning. 

Maar zoals gezegd, zijn er meerder dingen van invloed op de prijs. De uitrusting van de bouwkundig adviseur is er een van. Dit klinkt gek maar niet iedere adviseur heeft dezelfde uitrusting. Er zijn er die met een complete uitrusting inclusief vocht- en ventilatiemeters of zelfs met videoscope komen. Andere komen hooguit met een bloknoot en pen aanzetten. Het zal duidelijk zijn dat dit dus wel de prijs zal beïnvloeden. 

Los van dat de prijzen per aanbieder verschillen, zij er ook nog andere zaken die mee kunnen spelen. Hierbij kun je denken aan de snelheid waarmee een rapport moet worden opgeleverd of waar en wanneer de bouwkundige ter plaatse moeten zijn. 

Wil je een bouwkundige keuring laten uitvoeren, vergelijk dan vooraf altijd een aantal bouwkundig bureaus. Vergaap je niet alleen aan prijzen maar let vooral ook op kwaliteit. Zorg dat je in ieder geval altijd een professioneel bureau in de hand neemt.