Ben je de badkamer aan het verbouwen maar staat geen één muurtegel mooi bij jouw perfecte vloertegel en wil je dat de badkamer een mooi geheel wordt? Dit kan! Vloertegels kunnen namelijk zowel op de vloer als op de muur beplakt worden. Muurtegels kunnen echter niet op de vloer. Wil je weten waarom muurtegels niet geschikt zijn op de vloer en waar je op moet letten? Lees dan verder!

Het verschil tussen vloer- en muurtegels

De oplossing om de ruimte in te laten blenden is om de vloertegel in de gehele ruimte te betegelen. Echter mag je een muurtegel nooit op de grond leggen. De vloertegel heeft een dikkere glazuurlaag dan de muurtegel en beschadigd hierdoor minder snel. Wanneer je een muurtegel op de grond zou leggen, heb je kans dat er snel krassen in komen. Dit komt omdat er vaak op de vloer wordt geschoven met meubels, er veel op wordt gelopen en er vaak dingen op vallen. Erg zonde van de badkamertegels dus!

Spelen met de diepte en breedte van de ruimte

Door dezelfde tegel in de gehele ruimte te leggen, kun je spelen met de diepte en breedte van de ruimte. Een donkere kleur tegel kan de ruimte donkerder laten lijken, terwijl een lichte kleur tegel de ruimte juist groter en opener doet lijken. Een goede manier om eenheid te creëren is om dezelfde badkamertegels te nemen in verschillende tinten, bijvoorbeeld een grijze tegel op de muur en een zwarte tegel op de vloer. Dit is echter allemaal een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Denk aan de techniek van het betegelen of vraag advies

Een vloertegel op de badkamermuur kan de perfecte optie zijn voor het mooie geheel, maar er komt ook iets meer techniek bij kijken dan bij muurtegels. Een vloertegel is een stuk zwaarder dan een wandtegel. Om deze op de muur te plakken heb je een goede wandconstructie nodig en een goede lijm nodig. Als je dit niet hebt gaan ze door het gewicht van de tegel van de muur afglijden. Een pasta- of poederlijm kan hiervoor geschikt zijn, alleen kan het drogen hiervan langer duren. Als het technische gedeelte je niet goed ligt maar je toch graag de vloertegel op de badkamermuur wilt hebben, dan kun je het beste advies vragen bij een professioneel tegelcentrum.