De trap is een mooie toevoeging aan je interieur en een echte blikvanger. Door te kiezen voor een op maat gemaakte trap draag je bij aan een interieur met een uniek element. Welke trappen worden vaak gebruikt? Hoe maakt een expert een trap op maat? Dit artikel gaat hier dieper op in.

De rechte trap
De rechte trap komt vaak voor en wordt ook wel de steektrap genoemd. Het is een enkele trap tussen twee verdiepingen in en komt vaak voor in woningen. De trap is vaak vrij voordelig en door het ontwerp hoeft hij dikwijls enkel boven te worden bevestigd. De leuningen zijn ook makkelijk te installeren.

De spiltrap
De spiltrap heeft één centrale as en wordt vaak spiltrap genoemd. Bij deze trap zijn alle treden rondom de spil te vinden. De treden draaien naar boven en creëren hierdoor een speels effect. Ook neemt deze trap relatief weinig ruimte in. Als je van bovenaf naar de trap kijkt zie je een halve cirkel. De spiltrap wordt vaak gebruikt in stadshuizen waar minder ruimte ter beschikking is.

De wenteltrap en de draaitrap
De wenteltrap is een variatie op de draaitrap maar de wenteltrap heeft geen centrale as. Daarnaast heeft de wenteltrap geen fysiek aanwezige spil. De trap draait niet om een as en is daardoor eenvoudiger te gebruiken en neemt meer ruimte in.
De treden zijn breder opgezet en dit model is minder steil dan de draaitrap.

Dit soort trappen geeft een prachtige toevoeging aan de hal van bijvoorbeeld lofts en oudere panden met karakter. De vorm is vaak elegant en luxueus. De wenteltrap komt tot zijn recht in ruimtes die groter zijn.

Trap op maat gemaakt door een expert
Het laten maken van een trap op maat start met het doornemen van je persoonlijke wensen. Je kiest een houtsoort die bij je past en je geeft aan welk model je voorkeur heeft. Er zijn talloze modellen, kleuren en houtsoorten waar je uit kan kiezen. Ook de details ontbreken niet bij de realisatie van een op maat gemaakte trap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van spijlen en een unieke profilering. Door te letten op de details wordt een unieke en perfect passende trap gerealiseerd. De trap wordt op een werkplaats door een expert in elkaar gezet en deze wordt ten slotte gemonteerd door een expert bij je thuis. Een trap op maat laten maken houdt in dat je kiest voor kwaliteit en een unieke blikvanger.

Bron: atmyhome.nl