De zomer in Nederland heeft afgelopen jaar dan misschien niet voor veel verhitte situaties op het kantoor gezorgd, toch kan de temperatuur zelfs hier hoog oplopen. Om dit te voorkomen kun je nadenken over het aanschaffen van een airconditioning. In dit artikel vertellen we je waarom de aanschaf van een airco een goede investering is voor op de werkvloer. 

Verhoogde productiviteit

Bedrijven investeren vaak in het creëren van een gezond en koel binnenklimaat. En dat is niet zonder reden: een koelere omgeving zorgt namelijk naast een aangenaam klimaat ook voor een verhoogde productiviteit en concentratie. Een goede klimaatbeheersing draagt dus bij aan de vitaliteit van de medewerkers. De aircosystemen die nu worden aangeboden zijn niet te groot, zijn milieuvriendelijk, zien er netjes uit en maken geen lawaai. Ook kunnen ze in iedere ruimte een andere temperatuur aannemen. Een goede airconditioning zorgt dus voor een fijn werkklimaat met een temperatuur en luchtvochtigheid waar de medewerkers zich goed bij voelen. En dat allemaal zonder tocht en zonder lawaai! 

Meer dan alleen koelen

De meeste airco’s worden gebruikt voor het verkoelen van een ruimte om de warme dagen door te komen. Maar wat veel werknemers niet weten, is dat een airco over veel meer functies beschikt dan alleen koelen. 

  • Ventileren: Wanneer je de koel-of warmtefunctie uitschakelt, kan de airconditioner ook als ventilator worden gebruikt. De buitenlucht wordt dan geventileerd en de binnenlucht wordt naar buiten afgevoerd. Zo wordt de ruimte gevuld met gecontroleerde, schone lucht.
  • Zuiveren: De luchtfilters in airco’s filteren geuren, stof en rook. Dit is vooral prettig voor mensen met astma of allergieën. 
  • Ontvochtigen: Wat ook aangenaam is voor al het personeel én de apparatuur is dat de airco de temperatuur in de ruimte verlaagt en ontvochtigt. Dit zorgt ervoor dat de ruimte niet te warm of klam wordt.
  • Verwarmen: Naast koelen kunnen airco’s met een warmtepomp de ruimte ook verwarmen. Wanneer je de airco goed instelt, kan het zelfs goedkoper zijn dan een gasverwarming.

De voordelen van een airco

We weten nu dus dat een airco zorgt voor een fijner binnenklimaat. Echter kent het ook vele andere voordelen, bijvoorbeeld dat het bacteriën minder kans geeft. De airco vervangt namelijk vieze lucht door etensluchten, rook of schadelijke stoffen door schone lucht. Voor mensen met hooikoorts is het helemaal een voordeel, omdat zelfs pollen worden tegengehouden. Doordat de airco de ruimte ook kan ontvochtigen, kan een lichaam beter zijn warmte kwijt. Vooral tijdens de zomerdagen geeft het je dus een frisser en opgewekter gevoel.